Verslag DCN Academy 18-9-2019, deel 3

Presentatie door: Dr. Heidi Stiegelis

door Corien Maljaars en Majorie Former

'Acceptance and Commitment Training, wat kan de diëtist er mee?'
Dr. Heidi Stiegelis, psycholoog

'Bij gedragsverandering gaat het om persoonlijke waarden'
Aan de hand van haar persoonlijke ervaringen als patiënt legde Heidi uit hoe belangrijk communicatie tussen professionals en patiënten is. Zij heeft op basis van   Acceptance & Commitment Training (ACT) een training ontwikkeld, waarmee je patiënten leert gezondere keuzes te maken vanuit hun intrinsieke motivatie. De basis daarvan is een matrix waarin gedrag centraal staat met de desbetreffende persoon als middelpunt en de buitenwereld eromheen.

Wat maakt het zo moeilijk om te handelen naar wat we zelf echt belangrijk vinden?
Dat komt omdat veel gedrag op de automatische piloot gaat (achteloos gedrag) en we gericht zijn op het oplossen van ongemak van onszelf en van de ander. Daarbij gaan we voorbij aan onze intrinsieke motivatie in wat we zelf belangrijk vinden, wat onze persoonlijke waarden zijn en de persoon die we willen zijn.

Heidi is op de DCN Academy van 20 januari aanwezig op de informatiemarkt.

Links

Postadres
Adres: Iroko 145
3315 PN Dordrecht
Tel: 024 – 2005491 (op werkdagen)
E-mail: info@dcn-dietist.nl