De overgang en alles wat ermee samenhangt

Presentatie door: Dr. Wilma Smit en dr. Pauline Ottervanger

Vanaf het 45-ste levensjaar van de vrouw raken de follikels op en daalt de oestrogeenconcentratie. FSH blijft hoog. 80-90% van de vrouwen krijgt overgangsklachten, zoals opvliegers en hartkloppingen. Dat oestrogeen daalt, heeft alleen maar nadelen. Gewicht neemt toe, met name buikvet, waardoor een hoger risico op hart- en vaatziekten bestaat. Veel vrouwen hebben blaasontsteking. Dit is met een lokale oestrogeendosis te verhelpen. Meer ziekteverzuim gerelateerd aan de overgang. Bedrijfsartsen moeten hier meer aandacht voor hebben. De sprekers hebben een website vrouwenwijzer.nl gelanceerd. Daar willen ze ook diëtisten een podium bieden om hun ervaringen met deze doelgroep te delen.

Links

Postadres
Adres: Iroko 145
3315 PN Dordrecht
Tel: 024 – 2005491 (op werkdagen)
E-mail: info@dcn-dietist.nl