Het belang van de eerste 1000 dagen

Presentatie door: Nelleke Stegeman

Het is belangrijk om in de eerste 1000 levensdagen van een kind de basis voor een goede gezondheid te leggen. Diëtisten kunnen daar een grote rol in spelen. Resultaten uit het Hongerwinteronderzoek laten zien dat tekorten in die periode tot chronische ziekten op latere leeftijd kunnen leiden. Een gezonde leefstijl (ook van de man!) geeft een betere kans op zwangerschap.

Het geven van borstvoeding moet een bewuste keuze zijn om beter te kunnen slagen. 70-80% van de moeders start met borstvoeding maar 20% stopt in de eerste 2 weken. Voeden op fysiologische vraag van de baby kan ook met flesvoeding. Een voedingsschema verstoort dit proces.

Ouders moeten het goede voorbeeld geven aan hun kind. Vanaf vijf maanden kijken ze al naar wat er op het bord van de ouders ligt.

Links

Postadres
Adres: Iroko 145
3315 PN Dordrecht
Tel: 024 – 2005491 (op werkdagen)
E-mail: info@dcn-dietist.nl