22 januari 2018
Droevig bericht

Op 22 januari is DCN bestuurslid Mariëtte Jansen overleden. Mariëtte was al geruime tijd ziek, maar werkte met een enorm doorzettingsvermogen door. Tot een paar weken geleden heeft ze de DCN backoffice gerund. Daarnaast was zij degene die het onderwerp kwaliteit binnen het DCN bestuur onder haar hoede had. Het gedegen DCN kwaliteitshandboek op NEN-ISO […]

Lees verder
18 januari 2018
25-jarig jubileum interview met de voorzitter Willy Gilbert

27 september 2016 De Diëtisten Coöperatie Nederland viert dit jaar haar 25-jarig jubileum. Het FrieslandCampina Institute sprak voorzitter Willy Gilbert – Peek over haar trots op het diëtistenvak en de DCN. ‘Omdat een goed voedingsadvies een specialist vereist’. Dit is de slogan van de Diëtisten Coöperatie Nederland (DCN) en niet zonder reden: “Er is de […]

Lees verder
23 december 2017
Vitamine D verslag deel 2

De vitamine-D-productie in de huid is afhankelijk van de stand van de zon, de breedtegraad, het seizoen, de leeftijd, luchtvervuiling, huidskleur, kleding, zonnefactor en overgewicht. Er is sprake van deficiëntie bij < 50 nmol/l. Vitamine-D-productie in de huid is een zelflimiterend proces, je kunt nooit teveel maken. Dikkere mensen hebben een lagere vitamine D-status, ze […]

Lees verder
23 december 2017
Verslag DCN Academy 4 april 2017

door Corien Maljaars en Majorie Former Op 4 april jl. organiseerde de DCN Academy een scholing over MS en vitamine D. Tevens konden diverse workshops gevolgd worden. Op de informatiemarkt waren veel standhouders aanwezig. Voorzitter Willy Gilbert-Peek heette om 10 uur iedereen van harte welkom. Multiple Sclerose door Gerald Hengstman, neuroloog Catharina ziekenhuis Eindhoven en […]

Lees verder
20 december 2017
Portiegrootte voedingsmiddelen

Portie-online bevat informatie over gewichten en inhoudsmaten van voedingsmiddelen die in Nederland verkrijgbaar zijn en wordt uitgegeven door het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). De informatie is afkomstig uit de database die door het RIVM in samenwerking met het Voedingscentrum (VC) en de Wageningen Universiteit (WUR) is samengesteld en wordt onderhouden. De eerste versie […]

Lees verder
13 december 2017
Tweede deel van de verslagen van de DCN Academy van 22 september

Presentatie door Kirsten Berk, diëtist/onderzoeker Eramus MC Verslag van Corien Maljaars en Majorie Former   Kirsten startte haar presentatie ‘Laag Koolhydraat dieet bij diabetes: wat klopt en wat niet?’ met een korte uitleg over The Dodoverdict uit Alice in Wonderland: ‘Everybody has won, and all must have prizes.’ Om in termen van het laagkoolhydraatdieet bij […]

Lees verder
22 oktober 2017
Wie kun je vertrouwen voor voedingsadvies?

Er zijn tegenwoordig heel veel voedingscoaches, foodies en fitgirls die uitspraken doen over hoe je gezond moet eten. Voor consumenten is het niet altijd duidelijk wie je voor voedingsadvies kunt vertrouwen. Wat zegt het eigenlijk als je de titel diëtist gebruikt? Nederland Voedselland sprak daarover met Willy Gilbert, voorzitter van de Diëtisten Coöperatie Nederland (DCN). […]

Lees verder
21 februari 2017
Vitamine-B6-variant kan diabetes voorkomen

Pyridoxamine, een vitamine-B6-variant, kan een krachtig middel worden in de strijd tegen diabetes type 2. Dat blijkt uit jarenlang onderzoek aan het Maastricht UMC+. Dionne Maessen is op 17 februari op het onderzoek naar de effecten van pyridoxamine gepromoveerd aan de Universiteit Maastricht. De onderzoekers hebben onder meer muizen gebruikt voor hun studie. De muizen […]

Lees verder
21 februari 2017
Veilig, gezond en duurzaam eten in Nederland: kansen voor integraal beleid

Nederland wil voorop lopen in de internationale ambitie voor een gezond, duurzaam en veilig voedingspatroon. Om dat te realiseren is een integrale aanpak nodig, waarin onder meer veiligheid, gezondheid en duurzaamheid worden afgewogen. Onderzoek van het RIVM laat zien waar kansen en dilemma’s liggen voor deze integrale aanpak. Het onderzoek ‘Wat ligt er op ons […]

Lees verder
21 februari 2017
Shoppen we gezonder in de online supermarkt?

Wie winkelt in een fysieke supermarkt koopt vaker ongezonde snacks in vergelijking met mensen die online winkelen. Dat blijkt uit onderzoek van de Marketingafdeling van de Faculteit Economie & Bedrijfskunde. In een eerste studie werden meer dan 32 000 winkelbezoeken van zo’n 4 300 consumenten geanalyseerd. Het gaat hier om consumenten die gebruik maken van […]

Lees verder

Free Appointment Booking

NYU Dentistry has also established a global network
BOOK AN APPOINTMENT