20 februari 2017
'Hoeveelheid weggegooid voedsel nog vaak onderschat'

Ondanks de vele overheidsinitiatieven om voedselverspilling tegen te gaan, gooien consumenten nog steeds enorm veel voedingsmiddelen weg die nog prima gegeten zouden kunnen worden. "Mensen kennen de cijfers en het probleem, maar denken over het algemeen dat ze daar zelf niet zo'n groot aandeel in hebben", aldus Roy van der Ploeg, persvoorlichter van het Voedingscentrum […]

Lees verder
25 januari 2017
'Consument heeft nog altijd moeite met interpreteren houdbaarheidsdata'

Consumenten hebben moeite met het juist interpreteren van houdbaarheidsdata op verpakkingen van etenswaren. Volgens het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) zou met een betere uitleg over de houdbaarheid van producten, ook na opening van een verpakking, voedselverspilling kunnen worden voorkomen. Voor de gemiddelde consument zou onder meer het verschil tussen t.h.t. (tenminste houdbaar tot) en t.g.t. […]

Lees verder
25 januari 2017
Schippers ziet niks in naamsverandering vegaproducten

Dat laat de bewindsvrouw woensdag weten in antwoord op vragen van Tweede Kamerleden Helma Lodders en Erik Ziengs van de VVD. Lodders en Ziengs vroegen de minister eerder deze maand om een verbod omdat producten als vegetarische worsten en schnitzels misleidend zouden zijn. Ze volgden met hun pleidooi het voorbeeld van de Duitse minister van […]

Lees verder
24 januari 2017
Is suiker echt een killer? Misverstanden over suiker opgehelderd

Suiker is geen gif, het gebruik is niet verslavend en we kunnen er zelf veel aan doen om er minder van binnen te krijgen. Hoogleraren Rob Markus en Fred Brouns, gespecialiseerd in de werking van suiker in het hoofd en in het lijf, keren zich zaterdag in de Volkskrant tegen de rondwarende suikerhysterie, die van […]

Lees verder
6 januari 2017
DCN op de Gezondheidsbeurs Utrecht

DCN is voor het 8e  achtereenvolgende jaar jaar aanwezig op de Gezondheidsbeurs! 2-5 februari 2017 in de jaarbeurs in Utrecht. Via DCN 75% korting op de Gezondheidsbeurs!  Voor korting Klik hier  

Lees verder
20 december 2016
Supermarkten verkopen meer groente en fruit dan vorig jaar

Supermarkten hebben dit jaar tot nu toe bijna acht procent meer fruit en groente verkocht dan in dezelfde periode vorig jaar. Dat meldt brancheorganisatie Centraal Bureau Levensmiddelen (CBL) maandag. De meest verkochte groenten zijn tomaat, komkommer, ui en paprika. Bloemkool is de nummer vijf, maar de verkoop is wel flink gedaald. Snoeptomaatjes, avocado's en voorgesneden […]

Lees verder
20 december 2016
Nederlandse jongeren drinken steeds minder

Nederlandse jongeren drinken minder. Ook zijn twaalf- tot zestienjarigen minder vaak dronken. Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van staatssecretaris Martin van Rijn (Volksgezondheid). Van de twaalf- tot zestienjarigen dronk in 2011 twee derde, vorig jaar was dat gezakt tot minder dan de helft. Ook zijn jongeren minder vaak dronken. Jongeren proberen tevens minder vaak […]

Lees verder
20 december 2016
Diabetesprijs naar slimme waarschuwpleister

Het Radboud Ziekenhuis in Nijmegen is als winnaar uit de bus gekomen voor het beste idee om het leven van diabetespatiënten makkelijker te maken, maakte het Diabetes Fonds maandag bekend. De onderzoekers bedachten een slimme 'waarschuwpleister' die een verandering van het hartritme door een te lage bloedsuiker signaleert. Het ziekenhuis ontvangt 50.000 euro om de […]

Lees verder
5 december 2016
'Handvol noten verlaagt kans op hart- en vaatziekten, kanker en diabetes'

Mensen die 20 gram noten per dag eten hebben 30 procent minder kans op hart- en vaatziekten dan mensen die geen noten eten. Daarbij hebben ze 15 procent minder kans op kanker en 22 procent minder kans op vroegtijdig overlijden. Dit blijkt uit onderzoek van BMC Medicine. Hiervoor werden 29 studies met daarin informatie van […]

Lees verder
21 november 2016
Op 2 december presentatie Voedingscentrum over de adviezen ten aanzien van zuivel.

De Richtlijnen Goede Voeding maken geen onderscheid tussen magere en volle zuivel. Dr. Ir. Astrid Postma-Smeets, kennisspecialist van het Voedingscentrum , bespreekt welke adviezen het Voedingscentrum geeft ten aanzien van zuivel in relatie tot het gehele voedingspatroon. Zij gaat in op de onderbouwing van deze adviezen en hoe je als diëtist deze adviezen kunt vertalen […]

Lees verder

Free Appointment Booking

NYU Dentistry has also established a global network
BOOK AN APPOINTMENT